DSC08130

Начално обучение по катерене и алпинизъм 2017 г

Спортен клуб „Вертикален свят” организира курс за начално обучение по катерене и алпинизъм.

Организацията на курса е в две части.

Първата включва основи на катеренето и осигуряването. В тази част ще катерите и осигурявате по къси спортни маршрути на скали или в зала за катерене. По време на тази част ще придобиете знания за специализираната екипировка и нейното приложение в катеренето, за опасностите и за видовете травми и наранявания, както и оказване на долекарска помощ.

Втората част на курса ще има за цел да предаде специализирани знания за техническите способи в алпинизма и е подходяща за вече решилите се да се занимават по-сериозно с катерене сред природата. Предвиждат се изкачвания на дълги катерачни маршрути и напускането им с рапел. Основните занимания ще се провеждат през почивните дни, а веднъж седмично, в извън работно време, ще има и лекции и катерене в зала.

Успешно завършилите и двата курса ще получат свидетелство за завършен курс по катерене и алпинизъм „Начално ниво”, което ще бъде издадено от Българска федерация по катерене и алпинизъм (БФКА). Желаещите да се запишат в курса трябва да изпратят попълнено заявление за записване на email адрес vertical_world_bg@yahoo.com.

  • Цена на „Основен курс“: 200 лв
  • Продължителност: 10 практически занимания (събота и неделя)
  • Цена на курс „Основни алпийски способи“: 200 лв.
  • Продължителност: 10 практически занимания (събота и неделя)
  • Водещи на курса: Дойчин Боянов, Катерина Петкова
  • Начало на курса: 25 март 2017 г.

За информация и допълнителни въпроси: 0893 33 86 71/ 088 345 0548